Megvettem az első törölközőszárító radiátorom, és nem csalódtam

Ezért érdemes beszerezni októberben a törölközőszárító radiátort

A törölközőszárító radiátor talán nem az első ötletünk, hogyha a télre való felkészülés az eszünkbe jut. Ilyenkor szerezzük be a még hűvösebb időkre jó cipőinket, bakancsainkat, elérkezik az őszi kabátok és vékony sálak ideje. Az idő azonban ilyenkor még csalóka. A napközbeni meleg felborítja az őszülő idő harmóniáját, de minden utolsónak vélt napsugárnak örülünk. Habár elég kellemetlen, hogyha reggel kabátban indulunk el, hazafelé már a póló is képes ránk melegedni. Ebben az időben azonban nem ez az egyetlen kellemetlenség, hanem a fűtés megoldása is a házban. A könnyen váltakozó idő miatt egyik nap fűteni kéne, a másik nap már nyitott ablakokkal szeretnénk lenni, és az egyetlen napon belüli időjárás, így pedig a hőfok is igen eltérő lehet. Sokaktól hallottam már, hogy a törölközőszárító radiátor milyen előnyös az ilyen időjárásnál, és sok szakmai portál is remek spórolási lehetőségnek tartja, szóval gondoltam én is beszerzek egyet.

Milyen törölközőszárító radiátort vettem?

Nem volt egyszerű a választás egyébként, a fürdőszoba jellemzően az a helyiség a lakásban, ahol egyébként is kevés a hely. Nincs ez máshogy nálam sem. A szélessége a helyiségnek nagyon alacsony, talán ha két méter lehet, amiből jelentős helyet elfoglal mindkét oldalon a felszerelések és berendezési tárgyak halmaza. A mosdó, a fürdőkád, a bojler, a mosógép, a fehérneműs fiókok és a törölközőtároló mellé még be kellett tennem valahova egy törölközőszárító radiátort, ami őszintén nem volt könnyű feladat. Pontos méretek kellettek, pontos tervezéssel. Végül sikerült olyan méretű lyukat találnom a falon, ahová éppen biztonságosan beszerelhető egy ilyen termék. Nagy szerencse, hogy a falra lehet rakni, mert a földön már csak egy keskeny út maradt arra, hogy át lehessen menni a szoba egyik feléből a másikba. Álló törölközőszárító radiátort nem is tudtam volna igénybe venni, mert az egyetlen szabad hely inkább hosszabb, mint magasabb, így pedig egy olyan darabra esett a választásom, ami hat rúdból áll, és így könnyedén elfér rajta több törölköző is. Télen már ki is találtam, mire fogom még használni. Ilyen lesz az átázott, hótól nedves kesztyűk, sálak és sapkák szárítása. Habár azokat a klasszikus radiátoron is bátran lehet szárítani, hogyha arra kerül a sor.

Erre használjuk a törölközőszárító radiátort

A nevéből adódóan persze ki lehet találni mind az elsődleges, mind a másodlagos funkcióját. Ez egy olyan szárító, ami nem igazán szárító, mert annak kicsi és a falhoz van rögzítve, de radiátornak sem radiátor, hiszen a fogyasztása és a teljesítménye sem üti meg egy rendes szobai radiátor szintét. Ami nem is baj! Ne gondoljuk azt, hogy csak mert egyik funkciójában sem a legjobb, az rögtön értéktelenné teszi. Éppen ellenkezőleg, ami a hasznosságát illeti, én mondhatni minden hűvös reggelen áldom az eszemet, hogy megvettem ezt a készüléket. Csak felkapcsolom, és mivel elég kicsi a helyiség, néhány perc alatt kényelmes meleg lesz ott. A napi rutinom része lett a törölközőszárító radiátor használata. Reggelente felkelek, és bár alapvetően ilyenkor fázom, addig azért elviselhető a dolog, míg rajtam lehet a pizsama felé még egy köntös is. Felkapcsolom a törölközőszárító radiátor készüléket, és elmegyek megcsinálni a reggelimet. Mire megiszom a nap első kávéját, a fürdőszoba már kellemesen meleg, és végre nem kell rettegve gondolnom sem a reggeli fürdésekre, sem az átöltözés libabőrős idejére. Mert nincs ilyen. A törölközőszárító radiátor olyan, mint maga az otthon, kellemesen meleget áraszt, miközben szárítja a nedves törölközőinket, amiket még nem akarunk kimosni, de már a tiszták közé sem sorolnánk őket.

Ajánlom a törölközőszárító radiátort

Mindenkinek csak ajánlani tudom a törölközőszárító radiátort, akinek csak kisebb fürdőszobája van, de még akkor is, hogyha nagyobb. A törölközőszárító radiátor használata kényelmes, gyors, kiszámítható, mikorra lesz meleg a szoba, és nem kell az egész lakás teljes felületét befűtenünk, ami egy-egy nap talán még nem is tesz látványos csökkenést a számlákon, azonban az év végi vagy a hóvégi számláinkon már fog látszani az eredmény, amit saját magunknak és a remek ötleteinknek köszönhetünk. Nekem mindkét funkciójában remekül bevált, nem kell a törölközők állandó mosása miatt sem aggódnom, mert az éppen csak nedves darabokat már nem is mosom el, helyette szárítom, és így sok hely marad még más ruháknak, és a szárítón is sokkal könnyebben elférnek a ruhák. A szellőzős szárítás miatt pedig több levegő ér egy-egy ruhadarabot, így még az alap mosás is gyorsabban képes megszáradni. Egyetlen kis készülék ez, nem is túl nagy, nem is ultramodern vagy okos termék, és mégis sok változást jelent az ember otthoni dinamikájában, hogy tud a szárításban és a fűtésben is segédkezni. Én tehát mindenkinek csak ajánlani tudom. Hogyha egy termékbe szeretnénk októberben fektetni, akkor az a törölközőszárító radiátor legyen, szerintem mindenképpen érdemes egyet elhelyezni az ember otthonában.