Minden, ami segíthet egy vállalkozásban: a tehergépkocsi bérlés

tehergépkocsi-bérlés_pic3

A tehergépkocsi bérlés előnyei

A tehergépkocsi bérlésről már bizonyár mindenki hallott, most azonban egy kicsit előre ugranánk, és nem arról lenne szó, hogy miért előnyös döntés, hogyha az ember ezt a lehetőséget választja, hanem arról, hogy ez a lehetőség hogyan segítheti egy cég életét, milyen előnyök származhatnak belőle, és mennyire éri meg egy saját céges jármű helyett. Nézzük is meg, hogy melyek ezek az aspektusok.

Tehergépkocsi bérlés vagy saját jármű?

A tehergépkocsi bérlés mellett természetesen, ami egy cég fejének eszébe juthat, az két dolog, az egyik a saját jármű beszerzése, a másik pedig valamilyen szállítócéggel való szerződés kötése. Most az előbbit nézzük meg egy kicsit alaposabban, hogy milyen költségekkel is számolhatunk ezek esetében.

A saját tehergépkocsi vásárlása nagy befektetés, azonban kihasználható pénzkiadás ez. Főleg akkor van értelme, hogyha gyakorlatilag minden egyes nap mozgásban van, szükség van rá a munka során. Ha például beszállítóktól hozunk el dolgokat mi magunk, és szállítunk is ki más cégeknek, esetleg magánszemélyeknek is, akkor folyton szükség van az adott járműre.

tehergépkocsi-bérlés_pic2

Persze ebben a helyzetben is számolnunk kell számos költséggel. A vásárláson túl természetesen szüksége van ennek a járműnek is egy biztosításra, mindenféle átírásra, karbantartásra, műszaki vizsgálatra, benzinre vagy gázolajra, olajcserére és még sorolhatnám. Természetesen nem szabad arról sem megfeledkeznie az embernek, hogy a járművekkel gyakran történik valami, váratlan meghibásodásokra mindig számítani kell. Saját jármű esetén mindig minket saját magunkat terhel a felelősség a javításra, alkatrészek cseréjére és egyéb költségek tekintetében is.

A tehergépkocsi bérlés lehetősége legtöbb esetben napi, heti vagy egyéb különböző bérleti díjba kerül, ezzel kell számolnunk. Mindenképpen nagy előny ez azok számára, akik egyébként egy saját járművet nem engedhetnek meg maguknak a vállalkozásuk számára. Hogyha egy új vállalkozásról van szó, akkor még nem tudhatja az ember, hogy pontosan mibe is vágta a fejszéjét. Az ötlet lehet, hogy nagyon jó, azonban sajnos néha a gyakorlat, a kereslet nem egészen azt mutatja, amit mi elképzeltünk és kiszámoltunk. Nem csoda, hogy a legtöbb vállalkozás az első két évében megy tönkre, egyszerűen rájön az ember, hogy drasztikus változtatásra van szükség a folyamatban, vagy egyszerűen csak ideje lehúzni a rolót. Két év alatt pedig aligha termelt profitot a vállalkozása az embernek, csak ilyenkorra szoktuk visszanyerni a befektetett pénzt, azonban egy teherautó csak nehezítené a helyzetet. Adhatnánk el, nagyobbítani az adósságot, és még a helyet is foglalja. Persze, hogyha az üzlet már beindult, akkor jó egy saját teherautó szabadsága, addig azonban én inkább maradnék a tehergépkocsi bérlésnél, amely nem jár elkötelezettségekkel, nem marad a nyakunkon, hogyha esetleg a vállalkozás végül nem válna be.

Ilyen a tehergépkocsi bérlés folyamata

A tehergépkocsi bérlés egyben biztosítja azt is számunkra, hogy nem kell biztosításra fizetnünk, amelynek az éves összege igen magasra rúghat, nem kell a karbantartásra, alkatrészcserére sem gondolnunk, pusztán mert nincs rá szükségünk, hiszen nem a saját járművünkről van szó. Számos ilyen apró kis dolog van, amire érdemes odafigyelni, mint például a klíma tisztítása, az égő cseréje, a gumik épsége és évszaknak megfelelősége, a féktárcsák kopása… Kicsi dolgok ezek, azonban a megoldásuk annál több energiát vesz igénybe, ráadásul némelyik nem is éppen olcsó. Összeadva mindezek ára pedig igen magas lehet. Így azonban nem a mi gondunk, mi csak béreljük a teherautókat.

tehergépkocsi-bérlés_pic1

Természetesen, hogyha a vállalkozás már jól megy, és a tehergépkocsi bérlés már túl nagy munkának tűnik, saját járművet pedig még mindig nem szeretne az ember, természetesen arra is van megoldás, hiszen így könnyen és gyorsan tudunk váltani a futárszolgálattal való szállíttatásra. Persze mindenképpen le kell ülnie az embernek egy kicsit matekozni, hogy pontosan meg tudja mondani, mi is éri meg neki igazán, azonban a bérlésről könnyen át tudunk váltani később is akármelyik lehetőségre. Érdemes tehát ezzel a lehetőséggel kezdeni. Persze vannak olyan termékek, dolgok, amiket a futárszolgálat nem vállal, így ennek is utána kell nézni, hiszen nagyobb dolgokat, összerakott bútorokat és hasonlóan rusztikus vagy különleges bánásmódban részesített dolgokat a futár nem fog kiszállítani. Állatokkal, nem tartós élelmiszerekkel, növényekkel annyira nem is éri meg próbálkozni, ezekről jobb döntés saját kezűleg gondoskodni.

Megéri-e a tehergépkocsi bérlés?

A tehergépkocsi bérlésről természetesen azt kell mondanom, hogy nagyon is megéri, a legtöbb vállalkozásnak pedig nem csak a legjobb lehetőséget kínálja fel ez a remek rendszer, hanem egyenesen az egyetlen reményt, hogy kisebb tőkével is el tudjanak indulni rendesen a piacon. Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a lehetőséget akár még akkor is, hogyha hosszú évek óta a kereskedelemben, gyártással vagy előállítással foglalkozik valaki, azonban valamilyen okból nem érné meg neki a saját jármű. Ilyenkor a kölcsönzés tökéletes lehetőséget nyújt, és ugyanúgy elérhető a fővárosban, ahogy vidéken is.